Jaarrekening

Hulp bij uw jaarrekening in Groningen

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van uw jaarrekening? Komt u er zelf niet uit? Geen probleem. De medewerkers van administratiekantoor At the Promise willen u daar graag bij helpen. U kunt altijd binnenlopen bij een van onze kantoren in Groningen of een afspraak maken.

Wat is een jaarrekening?

De jaarrekening van een onderneming geeft een overzicht van de financiële situatie van een onderneming. Aan het einde van elk jaar moet een balans worden opgemaakt en ingediend worden bij de Kamer van Koophandel. Welke activiteiten heeft uw bedrijf ontplooit en wat heeft dit de onderneming opgeleverd? De jaarrekening bestaat onder andere uit de volgende stukken:

  • AccountancyAccountantsverklaring
  • Jaarverslag bestuur
  • Balans
  • Overzicht winst – en verlies
  • Resultatenrekening
  • Toelichting

Een jaarrekening is voornamelijk bedoelt om een beeld te geven van de vermogenssituatie van een bedrijf. Daarnaast wordt deze gebruikt om de fiscale winst van de onderneming te berekenen. Er bestaan dan ook twee soorten jaarrekeningen: een fiscale en bedrijfseconomische.

Uw jaarrekening zorgvuldig opgesteld

Uw jaarrekeningen moet goed aansluiten op uw administratie. Facturen, bonnen en kassaregistratie moeten kloppen. Wanneer deze berekeningen niet overeenkomen met de berekeningen van bijvoorbeeld de Belastingdienst, dan loopt u het risico op een boete. Het is dan ook zeer aan te raden het opstellen van de jaarrekening over te laten aan een accountant. Zeker wanneer er sprake is van grote organisaties, waarbij de jaarrekening door een accountant officieel moet worden goedgekeurd.

At the Promise: een betrouwbaar partner

U snapt nu waarschijnlijk wel het belang van een juist opgestelde jaarrekening. Administratiekantoor At the Promise kan u daarbij van dienst zijn. Onze ervaren medewerkers hebben kennis op het gebied van bedrijfsadministratie, fiscaliteit en organisatie en wij streven naar een doelgerichte bedrijfsvoering voor uw onderneming. Door een goede administratie en boekhouding op poten te zetten, krijgt u een helder inzicht in hoe uw bedrijf ervoor staat, zodat u op tijd bij kunt springen, of lekker op dezelfde koers verder kunt varen. Wij hopen een goede relatie met u en uw onderneming op te kunnen bouwen.

Jaarrekening op maat laten maken

Loop eens binnen bij een van onze vestigingen in Groningen. Onze medewerkers staan u graag te woord. Liever een afspraak maken? Dat kan. Bel ons op 050-7070071 en wij bespreken graag de mogelijkheden voor u voor het opstellen van uw jaarrekening en overige administratie.